jueves, 25 de marzo de 2010

Dismifísics comparteix inquietuds de la via pública amb la Policia Municipal

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=4071


La iniciativa s’ha emmarcat en la formació que regularment rep el cos de seguretat. Dismifísics ha destacat la bona sintonia aconseguida, l’intercanvi d’informació i el treball conjunt. Alerten, però, que cal millorar la senyalització
Durant sis sessions, agents de la Policia Municipal i membres de Dismifísics han intercanviat coneixements i experiències sobre la situació del col·lectiu de persones amb discapacitat i la problemàtica amb què es troben a la via pública. La iniciativa s’ha emmarcat en la formació que regularment rep el cos de seguretat.

Habitualment posa al dia temes penals, administratius o pràctiques de tir. Aquest any, a més, han decidit afegir aquesta nova vessant per conèixer d’aprop els problemes més habituals de les persones amb mobilitat reduïda, com són l’aparcament en places reservades o l’obstaculització de pas en les zones habilitades.

El curs ha servit als policies per posar al dia els seus coneixements sobre la normativa que afecta el col·lectiu i per reclamar la seva atenció per la perillositat a la qual es veu exposat. Dismifísics ha destacat la bona sintonia aconseguida, l’intercanvi d’informació i el treball conjunt. De totes maneres, han alertat que calen millores en la senyalització existent. Així, segons Salvador Torres, president de Dismifísics: “S’han aclarit diferents punts. Donem gràcies a aquesta campanya. Sortim molt satisfets perquè hem treballat conjuntament.”

Des de la Policia Municipal, la valoració ha estat també positiva però han destacat que aquesta formació s’hauria d’extendre a tota la ciutadania. Per a Serafín Moyano, sergent de la Policia Municipal: “Que no s’acabi amb la policia. Cal fer una formació conjunta de Dismifísics, Policia, la Taula de la Discapacitat i treballar tot el tema a nivell de tota la població per conscienciar tothom perquè això no és un problema de la policia ni de control, és un problema del ciutadà, que s’ha de conscienciar i ha de saber què s’ha de fer i què no i entre tots s’ha de fer”.

Dismifísics, l’Ajuntament de Terrassa i la Policia Municipal són els responsables d’aquesta iniciativa sense precedents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario