viernes, 15 de abril de 2011

Denúncia de Dismifísics, Rampa inaccessible en la Policia Nacional

Denúncia de Dismifísics
14.04.2011
http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=7571
Rampa inaccessible a la Policia Nacional
El Defensor del Poble, a Madrid, assegura que no hi ha cap problema perquè la planxa elevadora està homologada. Dismífisics, però, continuarà protestant i pressionant per fer accessible l'edifici del carrer Baldrich
Dismifísics denuncia que l’edifici de la Policia Nacional, al carrer Baldrich, és inaccessible per a les persones amb mobilitat reduïda. Fa uns dies Jordi Dueso, un membre de l’associació, hi va anar per renovar el DNI. No va poder perquè la rampa elevadora que hi ha instal·lada no és segura. La porta de vidre impossibilita pujar-hi de cara. Però de cantó tampoc es pot perquè no hi ha el suficient espai. Les dificultats no s’acaben aquí. Per fer una reclamació cal pujar al segon pis, però tampoc hi ha ascensor. Membres de Dismifísics han quedat amb els mitjans de comunicació per il·lustrar-ho però per qüestions burocràtiques no ha estat possible fer funcionar la rampa.

L’any passat ja es va portar una denúncia al Síndic de Greuges, que la va traslladar al Defensor del Poble, a Madrid. La resposta va ser que la planxa elevadora és homologada i que, per tant, no hi ha cap problema. Una resposta que Dismifísics no accepta. Segons Jordi Dueso: "Han d’adaptar les coses, perquè amb aquestes condicions fan que siguem més discapacitats, menys independents. Tenim dret a anar a la policia, a tramitar la nostra documentació i a fer les nostres queixes. És trist que des de la Defensora del Pueblo es digui que tot està bé. Des d’aquí l’animem a que vingui i ho comprovi."

Dismifísics ha dit que seguirà protestant i pressionant perquè aquesta situació se solucioni.

2 comentarios:

  1. N0 SOLO ES INASEQUIBLE A PERSONAS CON MOVILIDAD REDUCIDA,TAMBIEN A QUIEN LLEVA UN BEBE EN SILLITA,PUES TIENES QUE ESPERAR A QUE ALGUIEN PASE TE COJA DE UN LADO DEL CARRITO PARA SUBIR Y BAJAR.A mi personalmente me paso con un discapacitado hace aproximadamente año y medio,cuando pedí que me pusieran en marcha el elevador,el policía no sabia como se usaba,ademas estaba sucio de hacia tiempo,después hace un año acudí con mi nieto para el pasaporte,tube que esperar a que alguien me ayudara a subir igualmente con otro nieto hace tres meses,así que tambien es difícil a personas con muletas ect..desde luego que efectivamente lo tienen que solucionar......

    ResponderEliminar
  2. Estoy de acuerdo con usted,amiga anónima, solo recordarle que cuando son accesibles para las personas con discapacidad lo son para todas las personas.
    Saludos, Joan Vila

    ResponderEliminar