viernes, 29 de abril de 2011

DISMIFISICS, fa extensiva una acció a la ciutat pel proper dijous dia 5 de maig a les 11 hores,davant de l’ajuntament

Benvolguts i Benvolgudes,
El passat dijous 14 d’abril Ègara Fòrum Mobilitat (EFM) va organitzar un debat amb la presència dels 5 partits amb representació al consistori, vam conèixer les vostres propostes referents a la mobilitat i vareu respondre quatre preguntes que havíem preparat entitats representades a (EFM).

La tercera pregunta -Quines mesures i prioritats tenen per assolir l’objectiu de model de ciutat per a tothom? - va ser formulada per la nostra associació (Dismifisics, Prou barreres), però pensem que no va ser prou entenedora, per això al final del debat varem proposar que els 5 representant polítics ens acompanyéssiu un dia a fer un recorregut per la ciutat, així podreu comprovar la realitat de la mobilitat que cada dia ens trobem les persones amb diversitat funcional, d’aquesta manera descobrireu quines són les barreres i mancances del nostre municipi i quines possibles mesures i prioritats s’han de prendre per assolir el model de ciutat per a tothom.Després de la voluntat i predisposició que van mostrar tots els representats politics, se'ls ha convidat el dijous 5 de maig a les 11h. del matí, davant de l’ajuntament per fer una passejada en cadira de rodes per diferents indrets de Terrassa. Tots ells han confirmat l'assistència. Hem estimat que el recorregut tindrà una duració de dues hores, us volem mostrar les dificultats que ens trobem dins els àmbits de les barreres arquitectòniques, d’edificació i transport. Entre tots ens adonarem de la importància de l’accessibilitat per a tothom.
Volem fer extensiva aquesta invitació a les entitats i Associacions de la Taula de la Discapacitat.

viernes, 15 de abril de 2011

Denúncia de Dismifísics, Rampa inaccessible en la Policia Nacional

Denúncia de Dismifísics
14.04.2011
http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=7571
Rampa inaccessible a la Policia Nacional
El Defensor del Poble, a Madrid, assegura que no hi ha cap problema perquè la planxa elevadora està homologada. Dismífisics, però, continuarà protestant i pressionant per fer accessible l'edifici del carrer Baldrich
Dismifísics denuncia que l’edifici de la Policia Nacional, al carrer Baldrich, és inaccessible per a les persones amb mobilitat reduïda. Fa uns dies Jordi Dueso, un membre de l’associació, hi va anar per renovar el DNI. No va poder perquè la rampa elevadora que hi ha instal·lada no és segura. La porta de vidre impossibilita pujar-hi de cara. Però de cantó tampoc es pot perquè no hi ha el suficient espai. Les dificultats no s’acaben aquí. Per fer una reclamació cal pujar al segon pis, però tampoc hi ha ascensor. Membres de Dismifísics han quedat amb els mitjans de comunicació per il·lustrar-ho però per qüestions burocràtiques no ha estat possible fer funcionar la rampa.

L’any passat ja es va portar una denúncia al Síndic de Greuges, que la va traslladar al Defensor del Poble, a Madrid. La resposta va ser que la planxa elevadora és homologada i que, per tant, no hi ha cap problema. Una resposta que Dismifísics no accepta. Segons Jordi Dueso: "Han d’adaptar les coses, perquè amb aquestes condicions fan que siguem més discapacitats, menys independents. Tenim dret a anar a la policia, a tramitar la nostra documentació i a fer les nostres queixes. És trist que des de la Defensora del Pueblo es digui que tot està bé. Des d’aquí l’animem a que vingui i ho comprovi."

Dismifísics ha dit que seguirà protestant i pressionant perquè aquesta situació se solucioni.