miércoles, 27 de octubre de 2010

L'atenció domiciliària creix i s'acosta a l'objectiu

L'atenció domiciliària creix i s'acosta a l'objectiu
legal
El servei atén 11.875 persones, un 2,9% de la població major de 65 anys, un punt per sota
del que fixa la llei de serveis socials
Amb la teleassistència, les persones ateses ja són gairebé 63.000
27/10/10 02:00 - BARCELONA - EMMA ANSOLA
En els últims sis anys, a Barcelona s'ha doblat el nombre de persones que es beneficien de
l'assistència d'un treballador social que les ajuda en les activitats quotidianes personals i/o domèstiques.
De les 5.143 persones que el 2004 rebien aquest servei, s'ha passat a les 11.875 ateses actualment pels serveis municipals. Aquest augment ha suposat paral·lelament un increment progressiu dels recursos econòmics que s'han destinat al servei d'atenció domiciliaria fins arribar als 43 milions i mig que ha destinat aquest any l'Ajuntament de Barcelona. El 2004 els recursos van ser de poc més de 9 milions.Però tot i aquest creixement encara no n'hi ha prou,
ja que el percentatge de persones ateses no assoleix l'objectiu que marca la llei de serveis
socials aprovada l'any 2007, que és d'un 4% de la població major de 65 anys. Els 11.875 beneficiaris actuals del servei representen un 2,9% d'aquest sector de la població barcelonina.
El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i regidor d'Acció Social, Ricard Gomà, assenyalava durant la presentació de les dades que es preveu que a final del 2010 s'arribi a cobrir un 3% dels majors de 65 anys i que l'any vinent “es farà un pas endavant amb la incorporació de nous serveis i un augment del pressupost", explica.
Els serveis d'atenció a les persones grans també inclou la teleassistència, un servei en què l'usuari està connectat permanentment a un centre d'atenció d'alarmes. En aquest cas el nombre de persones beneficiaries d'aquest servei s'ha disparat i ha passat de les 4.373 a les 47.838 persones ateses fins a aquest mes de setembre. Finalment, els serveis d'atenció domiciliària també inclou serveis complementaris com ara el lliurament d'àpats al domicili, la neteja o la bugaderia. Actualment, d'aquests serveis, se'n beneficien 2.795 persones, mentre que el 2004 els usuaris d'aquest servei eren 254.
L'Ajuntament de Barcelona va presentar ahir per primer cop aquestes dades. Gomà les va defensar per certificar que les polítiques socials que es porten a terme tenen la seva plasmació amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Les dades es van presentar acompanyades del resultat d'una enquesta sobre el nivell de satisfacció entre els usuaris, que van aprovar amb un notable els serveis que reben.

No hay comentarios:

Publicar un comentario