jueves, 4 de noviembre de 2010

Segons Pere Navarro, alcalde de Terrassa: “Destacar la col·laboració de Dismifísics perquè sense ells no podríem tenir la certesa que aquest tipus d’a

terrassadigital: actualitat, tele, ràdio i cinema
Can Boada estrena una plaça de Josep Pla millorada i totalment accessible
És un projecte del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat. S'ha adaptat un itinerari de 215 metres en un punt de grans desnivells i en una zona propera al Casal de la Gent Gran de Can Boada
La plaça de Josep Pla ha millorat notablement el seu aspecte i, sobretot, l'accessibilitat. La proximitat del Casal de la Gent Gran de Can Boada la fa una zona de pas obligada per a molts usuaris. A més, els ciutadans amb dificultats de mobilitat havien d’utilitzar rutes alternatives i molt més llargues.

Un projecte del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local ha fet possible un nou itinerari adaptat de 215 metres lineals en aquesta zona de grans desnivells. S’han habilitat diverses rampes adaptades al talús de la pineda que hi ha des de les escales del carrer Cardenal Cisneros i des del carrer Josep Marimon, a la part superior de la Ronda de Ponent. També s’ha dignificat la zona verda, que s’ha equipat amb 18 fanals, baranes en tot el recorregut i bancs i papereres als replans.

Segons Pere Navarro, alcalde de Terrassa: “Destacar la col·laboració de Dismifísics perquè sense ells no podríem tenir la certesa que aquest tipus d’actuacions funcionen bé i són segures.”

Les obres hauran acabat en una setmana, tot i que des de l’Associació de Veïns s’ha reclamat afegir una fase més a aquests treballs per millorar l’accessibilitat en una zona situada just al costat de la plaça. Per a Juan Alfonso Fagúndez, president de l'AV de Can Boada del Pi: “El que demanem aquí és l’ampliació amb dues rampes més per poder connectar les escales de General Moragas i carrer del Teide amb Ronda Ponent, perquè són pas a un centre d’ensenyament i a un centre esportiu i, per suposat, perquè les persones discapacitades, grans o amb dificultats de mobilitat, puguin conviure una miqueta millor en aquesta ciutat.”

El nou itinerari adaptat ha comptat amb un pressupost de 121.500 euros. Les obres han durat tres mesos i hi han treballat 14 persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario