jueves, 5 de mayo de 2011

Dismifísics mostra als partits que queden barreres arquitectòniques

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=7789

Dismifísics mostra als partits que queden barreres arquitectòniques
L'Associació Dismifísics de Terrassa ha convidat els representants dels diferents partits polítics a fer una passejada amb cadira de rodes. Reclamen una millora de l'accessibilitat en tots els àmbits
Terrassa encara compta amb moltes barreres arquitectòniques que sovint passen desapercebudes pels polítics. I és això precisament el que han volgut demostrar els membres de l’Associació Dismifísics de Terrassa. Així doncs, aquest dijous al matí, els representants dels diferents partits polítics han fet una passejada amb cadira de rodes per la ciutat i han descobert les grans dificultats de les persones amb aquesta discapacitat.

Segons Jordi Dueso, de l'Associació Dismifísics: "Estem a la plaça Didó i ens trobem que està ple de llambordes. I encara que la superfície sigui plana, la llamborda dificulta la mobilitat de les persones amb cadira de rodes, sobretot si la cadira és manual."

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat el reclam d’una millora per l’accessibilitat de les persones en tots els àmbits, per facilitar així una igualtat d’oportunitats. I és que polítics i membres de l’associació han coincidit que, en la majoria dels casos, es procura més un bon disseny dels llocs que no pas una bona accessibilitat. Segons Dueso: "Les màquines espenedores de tiquets de tren o els caixers automàtics tenen un molt bon disseny, però les persones amb mobilitat reduïda o amb alçada insuficient no podem treure ni el tiquet ni la tarjeta."

Amb tot, aquesta proposta de passejada amb cadira de rodes ha servit per sumar esforços en el compromís de millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario